Semester för par och vuxna

Hos oss finns möjligheten till att välja precis det boendet du önskar. På våra pärlor finns allt från enklare övernattningsstugor till stugor med lyx och full komfort.
Att spendera semestern i husbil har blivit populärare än någonsin i Sverige och på flera av våra pärlor runt om i landet hittar ni ställplatser med alla bekvämligheter. Därtill finns på alla våra anläggningar campingtomter anpassade för både husbil och husvagn. 

Semestertips

Koppla av eller varva upp - hos oss finns alla möjligheter.

 

Restauranger

Visst är god mat förknippat med semester? Det tycker vi på Svenska Campingpärlor. På de flesta av våra pärlor finns restaurang direkt på anläggningen.

Underhållning

På flera av våra pärlor har vi musikunderhållning under sommaren. Ofta med trubadur men ibland även med band. 

Aktiv semester

På våra pärlor tror vi på en aktiv semester. Intill anläggningarna finns vandringsleder i vacker natur och på flera finns även möjlighet till cykeluthyrning. 

Besöksmål

Med närhet till våra pärlor finns flera spännande sevärdheter. 

 

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt, endast 15 km från Orsa Camping. Med sina 325 000 kvm räknas parken som Europas största rovdjurspark. 

Det är verkligen ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. I parken lever många olika rovdjur som Amur Tiger, Snöleoparder, Brunbjörnar och många fler. 

 

Dalahästtillverkningen

Dalahästtillverkningen i Nusnäs är ett populärt besöksmål med besökare från hela världen. Se hur en äkta dalahäst tillverkas och se till att köpa ett äkta exemplar. 

 

Zorngården

Zorngården var en gång makarna Anders och Emma Zorn hem i Mora. Idag är värdparet borta men huset välkomnar ständigt nya besökare. Guidade visningar äger rum sex dagar i veckan, under sommaren erbjuds visningar varje dag.

 

Grenna Polkagriskokeri

Passa på att baka polkagrisar i ett äkta polkagriskokeri när du besöker Gränna, det är båda roligt och gott.

 

Dalhalla

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. 

 

Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under perioden juni till september erbjuder Dalhalla 20-­25 evenemang med både svenska och internationella artister inom olika musikstilar.

 

Lycksele Djurpark

Lycksele djurpark är Sveriges nordligaste och specialiserad på nordiska djur.

 

{ }